L’escultor Antonio Pons entra en contacte amb el gravat a través del Misteri

aponsInformacion L’artista il·licità Antonio Pons presenta aquesta tarda a les 20.30 hores en el Casal Jaume I una carpeta de sis gravats sobre el Misteri. Es tracta de la primera aproximació d’aquest professor de les assignatures de Plàstica i Volum de l’Institut Carrús a un tema recurrent per als artistes locals.

«Cadascun interpreta el Misteri com ho veu» i Pons ofereix una visió no figurativa en la qual tracta de sintetitzar les formes i els moments a través de formes geomètriques utilitzant negres planes amb diferents intensitats.

«El meu camp – explica l’autor – és l’escultura, però volia treballar amb una altra tècnica. Era una idea a la qual portava donant-li voltes fa temps, perquè amb el gravat pots arribar a més gent. En aquest cas el tiratge és de 30 còpies, mentre que l’escultura és una peça única».

La carpeta es compon de sis gravats que recullen dues imatges de la Mangrana (una en el moment del seu descens amb el palmell portat per l’àngel i una altra a punt d’introduir-se en les portes del cel), Sant Joan amb la Verge, l’Araceli, la pugna entre Sant Joan i el Gran Rabino i la Coronació.

L’autor no ha pogut escapar de l’atracció que La Festa exerceix sobre els artistes plàstics.

En la seva opinió, el vermell i el daurat són els colors dominants en el Misteri. Per a aquest treball, Antonio Pons s’ha decantat pel primer, «perquè és més atrevit».

Els gravats combinen dues tècniques com l’aiguafort i l’aguatinta sobre zinc. Amb la primera s’obtenen les línies més definides i amb la segona les formes planes. La impressió s’ha realitzat mitjançant un torn manual.

La presentació d’aquesta tarda inclourà la projecció d’un audiovisual explicatiu d’ambdues i del procés d’elaboració d’aquesta carpeta.

[enllaç a pàgina web]

Obres

Carpeta Estampas del Misteri
Déu vos salve Verge imperial
Àngel plaent e lluminós
Ai, trista vida corporal!
Esposa e Mare de Déu a nos, àngels, seguireu.
Aquesta gran novetat…
Gloria Patri et Filio et Spiritui Sancto

Leave a Reply