infoexpres.es: El Misteri s’anuncia en relleu

Misteri d'Elx 2013El pintor i escultor il·licità Antonio Pons ha estat l’autor del cartell anunciador de la Festa d’enguany. Per a la seua elaboració ha utilitzat tècniques pròpies de l’escultura i un color amb diverses tonalitats de daurat.

El pintor i escultor Antonio Pons, professor de l’Institut de Carrús, ha estat l’autor del cartell de les representacions del Misteri d’enguany. Ha dit que no ha apostat per una obra pictòrica, ja que ha utilitzat tècniques més pròpies de l’escultura i el relleu per als elements més destacats del Misteri com són el cel, la mangrana o l’arquitectura de la cúpula de Santa María. Un detall important és que les lletres són del mateix color i representen la mateixa textura que el material amb el qual es confecciona l’oropel. L’alcaldessa ha lloat el treball de l’artista il·licità.

Un facsímil editat en 1993

A més, del cartell anunciador de la Festa d’Elx, en la Casa de la Festa s’ha presentat el facsímil de la primera guia per als espectadors del Misteri que es va editar en 1933, fa ara 80 anys. Era un manual que es venia entre el públic que assistia a les representacions. Ara, el Patronat ho ha recuperat pel seu valor històric. Inclou fotografies de l’època i la traducció al castellà més antiga de les conservades de 1700. També, utilitza un text copiat per Gaspar Soler en 1625 del consueta original que es va perdre i que va estar custodiat durant segles en la trucada arqueja de tres claus en l’ajuntament d’Elx.

[enllaç a infoexpres.es]

Leave a Reply