elchediario.com: Una escultura d’Antonio Pons anuncia les representacions del Misteri

PResentación cartel del Misteri d'Elx 2013L’artista il·licità Antonio Pons és l’autor del cartell anunciador de les representacions de la Festa d’aquest pròxim mes d’agost.

L’obra està produïda amb fusta i metall i té com a motius centrals, la Mangrana ,l’arquitectura de Santa María i la pluja d’oropel.

A l’acte de presentació del cartell, que ha tingut lloc en la casa de la Festa, han acudit l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso; el president del Patronat del Misteri, Fernando García; Antonio Ródenas, president de la comissió de publicacions del patronat; Pablo Ruz, coordinador de Cultura de l’ajuntament il·licità i el propi creador del cartell anunciador, Antonio Pons.

L’artista il·licità és autor de nombroses exposicions tant col·lectives com a individuals. Ha participat en diversos certàmens d’escultura en tota Espanya i també és l’artífex de el “Monument a la Llibertat d’Expressió” en la capital alacantina.

Pons va editar a més, en l’any 2007, la carpeta de gravats “Estampes del Misteri”, en la qual reunia aiguaforts i aguatintas sobre planxa de zinc. El passat any va exposar “Visions del Misteri” en l’antiga Llotja Medieval d’Elx, en la qual va presentar més de 40 peces, resultat d’un procés d’observació constant de la Festa. En la mostra va reunir obres de diferents disciplines: relleus, escultures, dibuixos i gravats.

L’autor de l’obra durant la trobada mantinguda amb els mitjans de comunicació ha assenyalat que ha estat un honor l’encàrrec del Patronat, ja que sempre s’ha sentit fascinat per la bellesa i la plasticitat de les representacions i ha valorat la confiança dipositada en la seua persona per a elaborar el cartell d’enguany i ha afegit que “aquesta és una obra diferent a la d’altres anys, ja que al no ser obra pictòrica, he tractat de plasmar el meu estil de treball en el camp de l’art que es decanta més per l’escultura”.

En aquest cas és un relleu realitzat amb una planxa de ferro tractat amb una oxidació sobre el qual hi ha una forma circular, realitzada amb gres ceràmic que representa tres elements fonamentals del Misteri: d’una banda el cel del Misteri, la mangrana i els elements arquitectònics de la Basílica. Pons ha dit que “he tractat de fer-ho el més simple possible perquè l’efecte visual inicial permeta reconèixer la Festa”.

Leave a Reply