informacion.es: Una obra de ferro i ceràmica anuncia les representacions del Misteri d´Elx

Presentación cartel del Misteri d'Elx 2013
Presentació cartell del Misteri d’Elx 2013
El cartell per al cicle d’estiu de la Festa està realitzat per l’artista plàstic il·licità Antonio Pons El Patronat presenta una edició facsímil de la primera guia amb fotografies dirigida als espectadors de les escenificacions original de l’any 1933

 

Arribar al públic d’una manera senzilla i directa

El saló d’actes de la Casa de la Festa, replet de patrons, representants culturals i socials, així com familiars i amics del pintor, va anar l’escenari triat per a la presentació anual del cartell de les representacions (aquest any, només d’agost). L’acte va estar presidit, com es veu en la imatge, d’esquerra a dreta, pel coordinador municipal de Cultura, Pablo Ruz; l’autor de l’obra, Antonio Pons; l’alcaldessa, Mercedes Alonso; el president de la Junta Rectora; Fernando García; i els patrons Antonio Ródenas i Joan Castany. Per tots ells, la força del cartell ha estat en la manera senzilla i directa amb la qual s’ha portat La Festa al públic.

És la primera vegada que el cartell de les representacions del drama asuncionista no naix d’una pintura. Porta la signatura d’Antonio Pons i és un baix relleu que barreja ferro oxidado i gres, on els símbols més representatius del Misteri queden exposats en un joc de tons terra, marrons i daurats. «És una obra diferent a la d’altres anys, ja que al no ser pictòrica he tractat de plasmar el meu estil de treball que es decanta més per l’escultura», va explicar l’artista plàstic. En aquest sentit, l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonoso, va destacar ahir que el treball «ha sabut transmetre a la perfecció , d’una forma tan senzilla com a original, la qual cosa representa el nostre Misteri». D’igual forma, va comentar que l’Ajuntament ha col·laborat en la difusió de l’obra d’Antonio Pons amb l’exposició que es va organitzar en la sala de l’antiga Llotja Medieval i que, amb el títol genèric de «Visions del Misteri», es va fer coincidir amb el cicle de tardor de les representacions del drames asuncionista de l’any passat. El propi Antonio Pons reconocidó ahir que ja està preparant una segona exposició individual a Elx «que possiblement nasca des del que són les arrels de la ciutat, la part íbera, la part àrab…».

En l’acte en el qual es va donar a conèixer ahir, en la Casa de la Festa, el cartell de les representacions també es va presentar l’edició facsímil (750 exemplars, amb el respatler de Cajamar) de la primera guia per als espectadors del Misteri publicada pel Patronat amb motiu de la declaració de la Festa d’Elx com a Patrimoni Nacional. L’arxiver i patró Joan Castany va detallar que és la primera guia que va incloure fotografies, que és original de 1933 (València) i que, per tant, es compleixen 80 anys de la seua impressió.

[enllaç a informacion.es]

Leave a Reply