laverdad.es: Una obra en relleu protagonitza per primera vegada el cartell del Misteri

L’artista Antonio Pons ha volgut fer-ho de la manera més “simple” possible perquè l’efecte visual permeta reconèixer ràpidament els elements

Presentació cartell Misteri D'Elx 2013

El cartell anunciador de les representacions del Misteri d’Elx de 2013, dissenyat per l’artista il·licità Antonio Pons, trenca amb la tradició de ser una obra pictòrica, ja que per primera vegada és un relleu que conjuga els elements més singulars de la ‘Festa’.
L’autor s’ha valgut de la seua experiència com a escultor per a oferir un cartell “diferent” al d’altres anys.

En roda de premsa, Pons ha explicat que la seua obra és un relleu realitzat amb una planxa de ferro tractat amb un procés d’oxidació sobre el qual hi ha una forma circular, elaborada amb gres ceràmic.

Sobre aqueixa figura circular apareixen els tres senyals fonamentals del Misteri: el cel, la Magrana i les peces arquitectòniques de la Basílica de Santa María, on s’escenifica de l’11 al 15 d’agost aquest drama sacre-líric, declarat Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

L’objectiu, segons Pons, era fer-ho de la manera més “simple” possible perquè l’efecte visual permeta reconèixer ràpidament els elements per a després anar apreciant els detalls de l’obra.

L’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso, ha destacat que l’artista ha sabut transmetre d’una forma “senzilla, nova i original” els símbols més excel·lents de la ‘Festa’, com els aparells aeris o l’oropel.

L’artista il·licità pren el relleu del valencià Antonio de Felipe, qui es va centrar en els àngels del Misteri i l’oropel amb un toc pop i avantguardista per a realitzar el cartell anunciador de l’any passat.

D’altra banda, el Patronat del Misteri ha editat un facsímil de la primera guia de representacions publicada en 1933 després de la declaració de la ‘Festa’ com a Monument Artístic.

El document, amb un tiratge de 750 exemplars, que es repartiran entre els convidats a les representacions, inclou el decret del govern republicà d’aqueixa declaració “històrica” per a la ciutat il·licitana, així com el text més antic que es coneix del Misteri, que data de 1625.

[enllaç a laverdad.com]

Leave a Reply