Llevantau’s, Reina excel·lent,

Llevantau’s, Reina excel·lent,
Llevantau’s, Reina excel·lent,

Gravat a l’aiguafort sobre planxes de coure
(Manxa 660×230 mm. Paper 760×370 mm.)

Gravat que simbolitza el moment de la representació en el qual, a l’introduir el cos de Maria en el sepulcre, s’obrin les portes del cel i entra en escena per segona vegada l’Araceli.

Apareix una línia vertical que representa la corda o maroma de què queda suspés l’Araceli, representat amb els seus dos elements característics, l’arpa i la guitarra. En la part inferior dos plans en forma de fletxa apuntant cap al sòl, representen les plataformes de l’estructura de l’Araceli sobre les quals se situen els àngels i el pendó d’oripell que penja d’ell. Estes dos formes s’introdueixen entre dos línies que representen el cadafal amb el buit central que simula el sepulcre de la Mare de Déu.

És un gravat realitzat amb la tècnica de l’aiguafort sobre 12 planxes de coure, que després de ser tintades se situen a manera de puzle per a l’estampació. Està estampat a una tinta amb tòrcul manual sobre paper Fabriano (Toscana de 240 grams). Pertany a una col•lecció limitada de 30 exemplars i 3 proves d’artista. El propi autor ha realitzat la planxa original i ha estampat, firmat i numerat tots els exemplars.

Leave a Reply