Mangrana amb la palma

Mangrana amb la palma
Mangrana amb la palma

Gres CH, ferro i acer.
(890x420x380 mm.)

Escultura que representa un dels aparells aeris que intervenen en el Misteri com és la mangrana, en el que descendix l’àngel portant la palma daurada, en el moment d’arribar al cadafal.

En l’obra s’ha intentat representar alguns elements característics com són les ales o gallons de la mangrana, per mitjà de dos peces simètriques de ferro de diferent altura. Estes peces es prolonguen i descendixen convertint-se en els elements verticals de l’estructura de la mangrana, entre els que se situa l’àngel. Aquestos s’unixen al pendó daurat que penja de la mangrana i que en l’escultura s’ha representat per mitjà d’una peça, de forma triangular, realitzada en gres CH, que s’introduïx en l’interior del cadafal a través de l’escotilló o orifici central. Finalment, la palma que porta l’àngel s’ha confeccionat amb una planxa d’acer setinat amb una certa torsió.

Tal com s’ha comentat anteriorment, els materials amb què està confeccionada l’escultura són ferro, gres CH i acer. En les peces realitzades en ferro s’ha aplicat un procés d’oxidació i posteriorment s’ha aplicat un lacat per a mantindre eixa oxidació, evitant que continue. L’element que representa el pendó està modelat en gres CH i tractat en una zona amb òxid de ferro per a obtindre una pàtina en tons marrons que ressalta les textures. Finalment l’element que representa la palma està realitzada amb una làmina d’acer inoxidable amb un tractament per a aconseguir un aspecte setinat.

Leave a Reply