Romeria de la Mare de Déu

Romeria de la Mare de Déu
Romeria de la Mare de Déu

Dibuix amb sanguina i esfumí
(700×1470 mm.)

Dibuix de gran format en estil de gran realisme. Representa la romeria de la Mare de Déu de l’Assumpció que se celebra cada any, traslladant la imatge de la Mare de Déu des de la platja del Tamarit en Santa Pola, fins a la ciutat d’Elx.

Segons sustenta una antiga tradició, el guardacostes Francesc Cantó va trobar la imatge de la Mare de Déu en la platja del Tamarit en el terme d’Elx, pròxim a Santa Pola, dins d’un arca amb la inscripció “Sóc per a Elx”. En eixa arca, a més de la imatge de la Mare de Déu, va aparèixer també “el consueta”, manuscrit on es reflectia la lletra i la música destinada a la representació del Misteri d’Elx. D’ací la relació d’aquesta romeria amb el Misteri.

El dibuix representa aquesta romeria que discorre entre els saladars pròxims a la costa de Santa Pola, encapçalada pel guardacostes Francesc Cantó, seguit per una carreta tirada per dos bous que porten l’arca amb la imatge de la Mare de Déu i després les persones que l’acompanyen.

És un dibuix sobre paper realitzat amb la tècnica de la sanguina i esfumí, aquesta és una tècnica basada en una varietat d’òxid fèrric. Les qualitats essencials d’aquest material són la lluminositat i el poder il•lusionista en l’acabat de les encarnacions i els teixits.

Leave a Reply