Sant Joan i la Mare de Déu

Sant Joan i la Mare de DéuGres CH, ferro i acer
(720x380x250 mm.)

Escultura que representa els personatges de Sant Joan i la Mare de Déu en el moment de la representació en què María fa entrega de la simbòlica palma que li ha portat l’àngel en la mangrana.

En l’obra s’ha diferenciat el tractament dels dos personatges. La figura de Sant Joan presenta un major volum i està modelada en gres, mentres la Mare de Déu presenta un aspecte molt més lineal i està realitzada per mitjà de dos làmines de ferro oxidat amb torsions que dibuixen la figura de María. María està situada sobre un pla horitzontal, que queda elevat respecte al que està situat Sant Joan per a representar el llit en el qual es troba. Finalment la palma que porta Sant Joan, s’ha confeccionat amb una planxa d’acer setinat amb una certa torsió per a aconseguir major sensació de volum i intentant unir les dos figures.

Tal com s’ha comentat anteriorment, els materials amb què està confeccionada l’escultura són ferro, gres CH i acer. En les peces realitzades en ferro s’ha aplicat un procés d’oxidació i posteriorment s’ha aplicat un lacat per a mantindre eixa oxidació, evitant que continue. La figura de Sant Joan està modelada en gres CH i tractat en algunes zones amb òxid de ferro per a obtindre una pàtina en tons marrons que ressalta les textures. Finalment l’element que representa la palma està realitzat amb una làmina d’acer inoxidable amb un tractament per a aconseguir un aspecte setinat.

Leave a Reply